Hát ez a vers nem volt túl szép Ady-tól, de teljesen rá vall. Teljesen lealacsonyítja Lédát, és csak a saját fontosságát hangsúlyozza kapcsolatukban.
A vers elején mutatja meg, hogy kapcsolatuk már rég nem az igazi, de mindig tovább és tovább halogatják a szakítást, pedig Ady már nagyon unja. Kapcsolatukat már egyoldalunak érzi, és úgy véli ő tette Lédát híressé és ismertté, ezért hálával kellene tartoznia neki. Meg is alázza h ezt nyomatékosítsa. Beismeri, hogy végtelenül öntelt és szerinte Lédának megtiszteltetés volt h vele lehetett viszonya, és ezelőtt ő nem volt senki, csak akkor lett valaki, amikor Ady észrevette őt. Ezzel teljesen eltiporja Léda személyiségét.

Érdekes h tud vki egy másik (elvileg régebben szeretett) emberhez ilyet írni. Hatalmas önteltségre és beképzeltségre vall. Manapság ilyen ember az Inter edzője Jose Mourinho, aki lehet nagyszerű tréner de emberileg nagyon sokan utálják nem is ok nélkül. Valószínüleg a vers után Ady népszerűsége is csökkent valamennyivel, de az idő múlásával a többi nagyszerű műve felülírta ezt a csalódást az emberekben és valamennyire megbocsájtottak neki.


A bejegyzés trackback címe:

https://benceblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr352027908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása