Végre egy mű ami jó alapokról indul. Rendben van a történet és a mondani való is. A mondanivalóját már a témazáró dolgozat fogalmazás részében kifejtettem. Szóval a történetről. Nekem alapból tetszenek a krimis könyvek/filmek. Láttam jó sok féle filmet és sorozatot, de kevés foglalkozik az eseménnyel a gyilkos szemszögéből, és még kevesebb a lelki állapotváltozás szemszögéből. Pedig szerintem ez is egy elég érdekes és fontos rész. És mivel Raszkolnyikov normális lelkiismeretű ember nem bírja feldolgozni a tettét és rájön, hogy csak a bűnhődés a megoldás a tettére. Feladja magát, munkatáborba kerül, de a végén kicsit zavarodottan bár, de boldogan él amig meg nem hal.

Az eddig olvasott művekhez viszonyítva felüdülés volt számomra. Nálam ez 4 pont.

A bejegyzés trackback címe:

https://benceblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr41540574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oFő 2009.11.23. 17:03:12

a tízből???
egyébként lebuktál, a végét biztosan nem olvastad, mert nem Raszkolnyikov haláláig tart a történet. vagy csak foglamazni felejtettél el időközben. gyerünk, mert a 15 világirodalmi bejegyzésedből még 11 hiányzik.

B3NCZ3 2009.11.28. 14:14:55

Tudom kicsit sablonos duma a vége de jobb, de akkor jónak tűnt.

És a 4/10 nálam jó pont kötelezőknél:)
süti beállítások módosítása