Tolsztoj: Ivan Iljics halála

 2009.11.20. 20:19

Ez a mű is elég "érdekes", de ezt az orosz íróktól már megszoktam. Valaki azt választja témájának, hogy egy teljesen átlag ember szenved fejezeteken keresztül a művében(hmm de izgi). Megértem én, hogy rá akar világítani a hazugságban élésre, de nekem túl sok. Kicsit át tudtam érezni Ivan helyzetét, amikor lebetegedtem és nekem is feküdnöm kellett. Persze nekem nem voltak akkora fájdalmaim és nem voltam a halálomon, de azért rosszul éreztem magam. Főleg a tehetetlenség ami rossz volt, hogy amig más a jó időbe kint játszik vagy tesiórán focizik nekem bent kellett feküdnöm az ágyba.(és ezen még az se segített, hogy délelőtt nem kellett suliba mennem).  Szóval úgy összeségében értelme van, de jobb alapot is találhatott volna rá vagy legalább kevesebb szenvedést, hogy az olvasónak ne legyen szenvedés.

A bejegyzés trackback címe:

https://benceblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr301540535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oFő 2009.11.23. 16:58:58

jó, hát a kalandregényeken és akciófilmeken edződött generáció, aki egy pillanatra se tudja befogni a száját se magyar- se ofői órán, nyilván fanyalog egy igazi, mélyen irodalmi, monodramatikus mű olvastán, de ez nem a mű hibája - ebben az esetben sem. lám, ha az embert ágynak dönti a kórság, máris jobban átérzi szegény Ivan Iljics sorsát - hát még ha az utolsó órája közeleg (legyen ez a lehető legtávolabbi jövőben, úgy legyen, ámen)... szóval ehhez a kisregényhez ÉRNI kell. többek között ezért is lesz érettségi tétel :-)
süti beállítások módosítása