Gogol: Orr

 2009.10.08. 20:46

Első olvasásra eléggé furcsának találtam a művet. A végére teljesen egyetértettem az íróval."Hogy választhat valaki magának ilyen témát?" Ez úgy a nyári szünet közepén lehetett.
Aztán másodszor is nekiveselkedtem emlékezet frissítés céljából, mivel nekem kellett szinte az egész osztály előtt előadnom. Felkészülve a borzalmakra sokkal jobban tetszett. Tudtam értékelni benne a társadalomkritikát amit Gogol belecsempészett. A korhű leírást az orosz emberekről akik kicsitsem vetették meg az alkoholt, ezért néha egyáltalán nem tudták mi is történt az előző nap. Még nevetni is tudtam az "emberi alakot" öltött orron, vagy az olyan dolgokon, hogy még az író se tudja miről szól a beszélgetés. A mű csattanója, hogy a hiú Kovaljovot, aki mindig nagyobbnak és méltóságteljesebbnek akar látszani, mint aki valójában. A saját Orra küldi el melegebb éghajlatokra. Ezeket beleszámítva és levonva azt, hogy végülis senki nem tudja mi lett az Orral és, hogy került vissza Kovaljov orra a helyére.

Összességében nekem azért tetszett.

A bejegyzés trackback címe:

https://benceblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr431437349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oFő 2009.10.21. 15:19:15

Bence! te tudsz fogalmazni??? bár a pontosk és a vesszők nem mindig ott vannak, ahol lenniük kellene, de - a te szavaiddal élve - összességében tetszik. még utóbb kiderül, hogy tehetséged van az irodalomhoz.

hakiima 2009.11.04. 21:20:03

háháh ez vicces xD

oFő 2009.11.23. 17:00:37

@hakiima: Hakima, ne kárörvendj a Bencén. ha elfelejti, hogy neki hivatalból utálnia kell az irodalmat, akkor egész jó dolgokat is össze tud hozni.
süti beállítások módosítása